Ujak Uroša Blažića oslobođen, brat osuđen na godinu i po zatvora

KRAGUJEVAC – Ujak optuženog masovnog ubice Uroša Blažića, Goran Gavrilović, oslobođen je danas optužbe za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njegov sin Boris Gavrilović (20) proglašen krivim za ovo krivično delo i prvostepeno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

U zatvorsku kaznu Gavriloviću biće uračunato vreme koje je proveo u pritvoru.

Ovo je prvostepena presuda Višeg suda u Kragujevcu u postupku protiv Gorana Gavrilovića i Borisa Gavrilovića iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaka i brata od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine, koje je počinio u selima Dubona i Malo Orašje.

Na prvostepenu presudu pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu, u roku od 15 dana, imaju i Više tužilaštvo i odbrana optuženih, a nakon izricanja presude advokat Gavrilovića, Branko Matović, najavio je podnošenje žalbe na presudu Borisu Garviloviću, uprkos tome što je, kako je izjavio za Tanjug zadovoljan presudom.

Ipak, namerava da traži ukidanje izrečene kazne bratu od ujaka Uroša Blažića.

Nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, Blažić je pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO