Upis prvaka u toku

U osnovnim školama u toku je testiranje predškolaca za upis u prvi razred, koje će trajati do kraja marta. Od ukupno 1.600 mališana, koliko se očekuje da će od naredne školske godine biti upisano u prvi razred osnovne škole na teritoriji Novog Pazara, u OŠ ”Bratstvo” do sada je upisano oko 150 prvaka. Pedagog Elmir Habibović kaže da na testiranje često dolaze, bespotrebno uplašeni, i roditelji i deca, i ističe da za to nema razloga jer, sva deca koja dođu na testiranje budu upisana.

Upis đaka u prvi razred osnovne škole trajaće mesec dana do 21 aprila. Prijavljuju se mališani od 6,5 do 7,5 godina. Osnovna škola Bratstvo u prvi razred upisaće 200 prvaka, a testiranje dece obaviće će se prema ranije utvrdjenom rasporedu.

“Za sada nisam baš zadovoljan odzivom roditelja, s obzirom da smo mi kao škola dobro, precizno i tačno organizovali svakom roditelju termin, neverovatno da smo prvog dana od 12 dece imali samo dvoje koje se javilo,” rekao je pedagog škole Elmir Habibović.

Bez obzira koliko će imati poena na testiranju, sva deca će biti upisana u školu.

“Deca odgovaraju na sasvim obična pitanja, u pitanju je test zrelosti za školu gde deca kroz test informisanosti, test memorije, slagalice odgovaraju, zapravo nam pokazuju nivo razvoja za njihov uzrast,“ dodao je Habibović.

Prilikom upisa potrebno je doneti izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i uverenje o završenom predškolskom programu

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO