Uspešna akcija besplatnog merenja šećera u krvi

Veliki broj naših sugrađana danas je imalo priliku da izmeri besplatno šećer u krvi kao i krvni pritisak. Načelnica apotekatske službe Sanela Prenča istakla je da je akcija bila uspešna i da su uglavnom došli oni koji su već imali dijabetes ili povišen krvni pritisak.

Interesovanje građana Novog Pazara da besplatno izmere šećer u krvi kao i krvni pritisak bilo je veliko. Prema rečima načelnice apotekarske ustanove Sanele Prenča sugrađani su u veliko broju došli i pre početka akcije.

„Zadovoljni smo akcijom, a i pacijenti takođe. Merimo šećer i pritisak. Mogu reći da je akcija uspešna“, kazala je Prenča

Sugrađani koji su došli da izmere šećer uglavnom su oni koji već imaju dijabetes ili povišen krvni pritisak, ali bilo je i onih koji su prvi put izmerili šećer.

Savete pacijentima su davali lekari koji su došli sa Kliničkog centra iz Niša, kazala je Prenča.

„Savete imamo i do lekara. Tim stručnjaka koji je došao sa Kliničkog centra iz Niša koji daju savete svima, ali tu su i flajeri na kojima se nalaze uputi na koji način treba da se hrane kako bi poboljšali svoje zdravlje i na taj način smanjili šećer u krvi i krvni pritisak“, objasnila je Prenča.

Farmaceutska kuća Denta farm u ovoj humanitarnoj akciji ustupila je trakice za merenje glukoze u krvi sa ciljem da pomogne ljudima koji imaju dijabetes.

„Hvala Domu zdravlja Novi Pazar, patronažnoj službi i ovom divnom Gradu, što smo omogućili pacijentima da u roku od 4 sata danas provere glukozu u krvi. U pitanju su naše „Element“ trakice koje se mogu naći u svim apotekama u Novom Pazaru. Nadamo se da ćemo opet doći i pomoći pacijentima koji imaju problem sa dijabetesom“, kazala je referent za prodaje i nabavke Ljiljana Đokić.

Akcija besplatnog merenja šećera u krvi kao i krvnog pritiska nastaviće se sutra 21. avgusta u apoteci 2 koja se nalazi u sklopu Doma zdravlja.

A, Ademović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO