UŽIVO PRESS: Vučić: Prvi su počeli navijači iz Srbije, ali oni me nisu napali već su uzvikivali”

UŽIVO KONFERENCIJA ZA NOVINARE PREMIJERA VUČIĆA:

Kao predsednik Vlade Srbije vodio sam delegaciju naše zemlje, na dvadesetogodošnji pomen žrtvama u Srebrenici. Zamoljen sam od domaćina da ne govorim na tom skupu ispoštovao sam i bio sam veoma pristojno i srdačno dočekan od majki ubijenih i porodica a i od gospodina Durakovića. Sve vreme smo se trudili i ponašali dostojanstveno i odgovorno i predstavaljali svoju zemlju onako kako bih voleo da smo umeli svoju zemlju da predstavljamo.

Kada sam dolazio sa prostora fabrike akomulatora čujem da je grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije počela da uzvikuje pogrde. A kada sam položio cveće krenule su pretnje i razni predmeti. Nisam hteo da se sklanjam, zamolio sam moje momke i obezbedjenje koje se hrabro i junački držalo dok su nas sa svih strana napadali. Napad je bio dobro organizovan i pripremljen bilo je pregršt političkih poruka. Srećan sam što to nisu organizovale porodice, čuo sam i ljude muslimane koji su uzvikivali da je sramota što me napadaju. Momci su me čuvali izvanredno naši automobili su polupani osim blindiranog. Pogođen sam kamenom u usnu, naočare su mi pale i slomljene su.

Izražavam žal što se ovako nešto dogodilo, žao mi je što neki ljudi nisu prepoznali nameru da gradimo prijateljstvo između Srba i Bošnjaka, ali bez obzira na mržnju moja ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena i ja ću nastaviti sa tom politikom i uvek ću biti spreman da pričamo o tome kako probleme da prevazilazimo. Budala ima svuda i znam da se najveći deo bošnjačkog naroda ne slaže sa onim što je učinjeno.

Pozivan Srbe da ponosno i uzdignuta čela kako sam i ja koračao Srebrenicom odavajući počast žrtvama da nikada i nigde ne pokažu mržnju prema komšijama Bošnjacima i da niko ne digne ruku i pomisli da radi šta mu je volja jer mi sa Bošnjacima moramo da živimo zajedno u Budućnosti. Dosta je bilo žrtvi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO