Vanredni parlamentarni izbori najverovatnije u decembru

Vanredni parlamentarni izbori biće održani najverovatnije u decembru, potvrđeno je “Blicu” u vrhu Srpske napredne stranke. Održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali i lokalnih tema su unutar vladajuće stranke još od letnje pauze u junu.

– O tome se intenzivno govori u stranci poslednjih meseci. Na sastancima je rečeno da odbori budu spremni i da izbori mogu biti raspisani uskoro – kaže izvor “Blica”.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nekoliko navrata je poslednjih dana pominjao mogućnost održavanja izbora. On je 20. avgusta rekao da će izbori biti održani veoma brzo, za tri ili šest meseci.

Pre nedelju dana predsednik Srbije je rekao da „ako opozicija bude jasno izrazila želju i volju za izborima… i ako kažu da, hoće izbore što pre, imaće ih i brže nego što su mislili“.

A opozicija je, upravo danas izrazila želju. Predstavnici opozicije koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“ zatražili su danas hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

izvor: Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO