Veče za Fićeta u Kulturnom centru “Vrt 369”

Kulturni centar “Vrt 369” organizuje događaj pod nazivom “Veče za Fićeta”, posvećen istaknutom umetniku, karikaturisti i ilustratoru Fikretu Hajdinoviću. Ovaj događaj će se održati u subotu, 8. jula, s početkom u 20 sati, u prostorijama KC “Vrt” 369 u Novom Pazaru (Vojniće).

Fikret Hajdinović Fiće bio je nezaobilazna figura u kulturnom životu Novog Pazara. Pored svoje umetničke karijere kao karikaturista i ilustrator, Fiće je takođe bio basista u poznatoj rok grupi Sigma. Svojim radom i talentom, ostavio je neizbrisiv trag u kulturnoj sceni našeg grada.

Ova večer je posvećena Fićetovom nasleđu, gde ćemo izložiti njegove ilustracije i fotografije. Izložba će pružiti jedinstven uvid u njegove umetničke kreacije koje su objavljivane u poznatim publikacijama kao što su Vjesnik, Naš strip, Strip Magazin, Polet, Oslobođenje, Nedjelja, Naši dani, Sarajevski zabavnik, Politika, Zdravo, Huper, Sezam, Pet plus, Dečije novine, Bratstvo, Mond, Has, Saz, Saz strip i Diogen. Takođe, prijatelji iz grupe Sigma će izvesti nekoliko pesama na kojima je Fiće radio, kako bi oživeli njegovu muzičku stranu.

Ovo će biti prilika da zajedno sa Fićetovom porodicom i prijateljima proslavimo njegovo umetničko nasleđe i da se prisjetimo njegove izuzetne kreativnosti i doprinosa kulturnoj sceni Novog Pazara.

Molimo vas da zabeležite ovaj događaj u vašem kalendaru i pridružite nam se na Večeri za Fićeta. Vaša prisutnost će biti veoma cenjena i doprineće očuvanju sećanja na ovog istaknutog umetnika.

Radujemo se vašem dolasku i podršci na ovom značajnom događaju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO