Vučić i ministri odali počast Đinđiću

Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Aleksandrom Vučićem, jutros su odali poštu i položili venac na spomen – ploču u dvorištu vlade gde je 12. marta 2003. godine ubijen premijer Zoran Đinđić.

Vučić je položio venac na mestu ubistva. Počast Đinđiću odali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Rasim Ljajić , Kori Udovički , Aleksandar Vulin , Srđan Verbić…

Nekadašnji lider DS i predsednik Republike, sada predsednik SDS Boris Tadić među prvima je položio rano jutros cveće na Ðinđićev grob. Cveće na spomen ploču u dvorištu srpske vlade položiće i članovi nekadašnje vlade Zorana Živkovića.

Ðinđić je pogođen hicem u grudi, u dvorištu zgrade srpske vlade 12. marta 2003. u 12.25 časova. Demokratska stranka šetnjom od sedišta stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana obeležava 12 godina od ubistva lidera stranke i premijera Zorana Ðinđića.
Kolonu, koja je krenula nešto pre 11. časova predvode predsednik stranke Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Gordana Čomić, Nataša Vučković, Borislav Stefanović a na Ðinđićev grob položiće cveće,žute ruže, i članovi i simpatizeri stranke kao i poštovaoci dela pokojnog premijera koji se nalaze u koloni.

Danas će poštu ubijenom premijeru odati i druge poltičke grupacije koje sebe takođe smatraju nosiocima i nastavljačima ideja Zorana Ðinđića.

Tako će LDP Čedomira Jovanovića organizovati “Šetnju za Zorana” koja će krenuti iz Simine ulice, preko Terazija, dvorišta Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju, a lider Nove stranke i premijer nakon ubistva Ðinđića Zoran Živković položio je u jutarnjim časovima cveće na grob ubijenog premijera.

Demokratska stranka, čiji je Ðinđić bio lider, obeležiće 12 godina od ubistva Ðinđića šetnjom od centrale stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana na Novom groblju gde će biti položeno cveće na Ðinđićev grob, dok će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti održano finalno takmičenje u besedništvu “Beseda u Zoranovu čast”. Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je bio šef poslaničke grupe DOS u vreme vlade Zorana Ðinđića, odaće poštu ubijenom premijeru u dvorištu Vlade Srbije, a organizovaće i ”Šetnju za Zorana” koja će krenuti iz Simine ulice, preko Terazija, dvorišta Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju.

Sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO