Vučić: Ne može plata od 70.000 i porše, svi će morati da dokažu odakle im

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja septembra u Skupštinu biti predat predlog Zakona o poreklu imovine, a nacrt bi trebalo da bude gotov već u prvoj polovini tog meseca,
On je prilikom posete fabrici oružja u Velikoj Plani rekao da svi moraju da budu pravilno oporezovani u skladu sa onom što imaju i da će bogataši morati da objasne odakle im to, ukoliko njihova prijavljena primanja za oporezivanje nisu u skladu sa imovinom.

  – Ne može neko ko ima prijavljenu platu od 50.000 do 70.000 dinara, da bude veliki gazda koji ima dva poršea, ili dva velika mercedesa i 17 kuća i stanova. To za platu do 80.000 dinara ne može, pa će te morati da objasnite kako ste to stekli –  kazao je Vučić.

On je dodao da “ono što možete da objasnite je sve vaše i to je sve u redu, bićemo čak i fleksibilni, ali ono što ne možete da objansite, to znači da ste uzeli
Pročitajte još

 
Premijer Vučić poručio je da Srbija polako, ali sigurno ide ka smanjenju javnog duga, onako kako je to i planirano sa Međunarodnim monetarnim fondom.
 
Premijer je, odgovarajući na pitanja novinara u Velikoj Plani, objasnio da je poslednje zabeleženo smanjenje javnog duga, u junu, od 320 miliona evra, kao i neke ranije tvrdnje o njegovom rastu, predstavljaju posledicu oscilacija u kursu evra i dolara.
 
Javni dug Srbije će, kako je i predvidjeno planom sa MMF-om, da raste do kraja 2017, kada će, istakao je Vučić, krenuti silaznom putanjom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO