ZA GRADSKU VLAST NEMA ODMORA – FOTO

Dolaskom ljeta većina upošljenih planira smanjivanje obima posla i odlazak na neku egzotičnu destinaciju radi odmora od rada i stresne svakodnevice. Nerijetko i institucije odlaze na kolektivni godišnji odmor. No, nije tako za gradske vlasti u Novom Pazaru, za njih nema odmora ni ovoga ljeta jer se u našem gradu gradi i radi na sve strane.

a4
Prije nekoliko dana novopazarske vlasti otpočele su potpunu rekonstrukciju ulice Gradske koja je jedna od najprometnijih u samom centralnom jezgru i preko Višegradske vodi ka gradskoj bolnici i ulici Veljka Vlahovića čija se rekonstrukcija planira zajedno u nizu sa Višegradskom i Prvomajskom.


Asfaltiranje ovih ulica je krucijalno važan projekat obzirom da se radi o saobraćajnoj žili kucavici, odnosno o ulicama koje se u kružnom sistemu spajaju jedna sa drugom i preko kojih se stiže do centralnog jezgra, a također i napušta službeni i eknomski centar grada. Veoma bitno je i to što se veza sa gradskom bolnicom ostvaruje preko ovih ulica, kao i sa gradskim stadionom koji je zahvaljujući SDP-u i ministru Rasimu Ljajiću u potpunosti dobio novo ruho, a evo se ovih dana gradi i južna tribina na kojoj će biti smješteni gostujući navijači.

 

Ulica Veljka Vlahovića prolazi pored samog Gradskog stadiona pa je veoma bitno da ona bude sređena i asfaltirana jer predstavlja svojevrsno ogledalo našega grada, obzirom da gostujući fudbaleri, navijači, sudije i ostali moraju proći njome da bi došli do stadiona. Zato je bitno da naš grad izgleda savremeno, uređeno i dotjerano, te da liči na jednu urbanu oazu u kojoj se sa radošću dolazi i iz koje se odnose lijepe uspomene i nezaboravni trenutci.

a6 a1
Asfaltiranje ovih ulica dolazi u ljetnje dane kada će veliki broj naših sugrađana otići na odmore, te se je nadati da će se saobraćajna gužva rasteretiti pa će se lakše radovi privesti kraju, kao i da će izvođači radova poštivati navedene rokove te posao odraditi kvalitetno i na vrijeme, na radost svih žitelja Novoga Pazara.
Kuriozitet vezan za asfaltiranje ovih ulica jeste činjenica da one nikada od kako su urađene prije više od 60 godina, nisu obnovljene. Po prvi put u historiji to čini Gradska vlast sa SDP-om na čelu, što je svakako za veliku pohvalu.
Ovakve poduhvate čine samo oni koji imaju vizuju, znaju šta hoće i kako treba raditi za svoj grad i sve njegove građane.
Sa SDP-om Novi Pazar ima svijetlu budućnost. Sve ostalo su samo sitnice!
S.Š.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO