Zadržavanje za osumnjičenog da je ranio devojčicu iz vazdušne puške

BEOGRAD – Po nalogu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati S.H. (53) osumnjičenom da je iz vazdušne puške kod Kalemegdana u Beogradu ranio 15-godišnju devojčicu .

Zadržavanje mu je određeno zbog sumnje da je učinio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, pošto je juče, kako se sumnja, dok se nalazio u svom stanu ispalio projektil iz vazdušne puške “FX” model “Maverick VP” kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan.

Sumnja se da je tada pogodio maloletnu oštećenu A.Đ. (15), nanevši joj ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni je tokom saslušanja u prisustvu branioca u Prvom osvovnom javnom tužilaštvu u Beogradu izneo odbranu i delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

Postupajući javni tužilac je nakon saslušanja podneo predlog sudiji za prethodni postupak da mu se odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana maloletna oštećena i eventualni svedoci očevici.

Takođe će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila i naloženo njihovo veštačenje, kako bi se utvrdile vrsta i težina povreda i način njihovog nastanka.

Nakon toga, kaže se u saopštenju, biće doneta odluka o daljem postupanju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO