“Zajedno možemo”: Karavan Udruženja “Budimo bezbedni” posetio Novi Pazar

NOVI PAZAR – U okviru inicijative za izradu prvog Javnog registra osoba sa invaliditetom u Srbiji, karavan „Zajedno možemo“ Udruženja „Budimo bezbedni“ danas je posetio Novi Pazar, čime je naglašena važnost podrške osobama sa invaliditetom u lokalnim zajednicama.

Dea Đurđević, predsednica Udruženja „Budimo bezbedni“ i poznata novinarka, istakla je značaj ovog projekta. „Cilj izrade Javnog registra je olakšavanje ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom“, rekla je Đurđević. Dodala je da je udruženje posvećeno nagrađivanju pozitivnih primera uspešnih osoba sa invaliditetom, te istovremeno apeluje na lokalne zajednice da daju svoj maksimum u realizaciji ovog projekta.

Poseban trenutak tokom posete bio je kada je Dea Đurđević uručila laptop računar Denisu Šemsoviću iz Novog Pazara. Šemsović, koji je izgubio vid zbog nestanka struje u inkubatoru kao prevremeno rođena beba, primer je izuzetne hrabrosti i upornosti. Ovaj gest predstavlja simbol podrške i ohrabrenja za sve osobe sa invaliditetom koje se suočavaju sa izazovima u svakodnevnom životu.

Udruženje „Budimo bezbedni“ kontinuirano radi na podizanju svesti o važnosti inkluzije osoba sa invaliditetom u društvu, a karavan „Zajedno možemo“ simbolizuje jedinstvo i snagu zajednice u podršci ovom važnom cilju. Predstavnici Udruženja naglašavaju da je zajednički rad i posvećenost ključni za stvaranje društva u kojem svako ima jednake mogućnosti.

Završetak posete Novom Pazaru označava samo jedan korak na putu ka ostvarenju ciljeva Udruženja „Budimo bezbedni“, a njihova misija nastavlja se daljim putovanjem karavana kroz druge gradove Srbije, s nadom da će se glas o potrebi za Javnim registrom osoba sa invaliditetom još više proširiti.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO