Zatvaranje univerziteta zbog prodaje diploma

Ministarstvo obrazovanja Albanije donijelo je odluku o zatvaranju više od 30 obrazovnih ustanova, među kojima i 18 sveučilišta, a kao razlog za oduzimanje licenci tim institucijama navodi se „slaba kvaliteta edukacije i prodaja diploma za novac“.

Odluka je upućena na odobrenje Vijeću ministara, prenosi agencija Anadolija, a njome će biti ukinute licence za brojna sveučilišta, koledže, gimnazije i stručne škole.

Na Obrazovnoj konferenciji održanoj na Sveučilištu u Tirani, albanski premijer Edi Rama izrazio je podršku nastojanjima Ministarstva obrazovanja da poboljša kvalitetu obrazovanja i okonča loš imidž albanskog obrazovnog sustava.

I uvjetno oduzimanje licenci

Najavio je i kako će, u tom kontekstu, uskoro biti uvedeni novi uvjeti licenciranja obrazovnih ustanova.

Odlukom ministarstva privremeno su uvjetno oduzete licence za još 13 sveučilišta.

U odluci ministarstva se također navodi da će diplome svršenih studenata obrazovnih ustanova koje su ostale bez licence biti priznate, a da će učenici i studenti koji trenutno pohađaju iste biti upisani na druge školske ustanove.

Njima će se priznati razdoblje školovanja u zatvorenim ustanovama, a sve to kako ne bi bili izravne žrtve ovog poteza Ministarstva obrazovanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO