Derdemez: Mladi okosnica izbornog štaba SDP-a u Tutin

Tutin – Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Tutinu spreman je za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore. Formiran je izborni štab koji će na terenu razgovarati sa ljudima i tom prilikom saznati koji su to gorući problemi žitelja opštine Tutin, rekao je na konferenciji za medije predsednik opštinskog odbora SDP-a Safet Derdemez.

„Ići ćemo od vrata do vrata, razgovarati sa ljudima. Znamo da su infrastrukturni problemi najveći i pokušaćemo, kada dodjemo na vlast, da ih reševamo jedan po jedan“, rekao je Derdemez.

On se osvrnuo i na podatak da je po poslednjem popisu u Tutinu živelo 31.151 stanovnika, a da je na poslednjim izborima bilo upisano 30.000 birača. Upitao je nadležne u opštinskoj izbornoj komisiji kako je moguće da je samo 1.150 žitelja Tutina mladje od 18 godina kada se zna da je Tutin poznat po prirodnom prirastaju i velikom broju dece.

„U Tutinu je poznato da ima 3.000 učenika od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje. Šta je sa decom od jedne do sedam godina, a šta sa seoskom decom“, upitao je Derdemez.

Derdemez je pozvao opštinske vlasti da provere birački spisak jer će u suprotnom, morati da se obrate državnim institucijama.

On je istaskao da poslednjih dana mnogo ljudi prilazi SDP-u pa je pozvao sve kako je rekao ljude dobre volje da to i oni učine, pre svega apelujući na „bivše partijske kolege“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO