Amina Nikšić: Podrška mnogo znači, formiraćemo udruženje

NOVI PAZAR – Amina Nikšić, majka petogodišnje Merjem koja boluje od cerebralne paralize, kazala je za Infolid da joj mnogo znači podrška koju je dobila od ministra turizma i omladine, Huseina Memića.

-Svaka podrška znači, a pogotovu ako ona dolazi od nekog ko je na poziciji sa koje može da pomogne ne samo mojoj Merjem, nego i drugoj deci koja se suočavaju sa ovakvim i sličnim problemima. Ministar Memić je razumeo naše probleme i reagovao je, pre svega kao čovek, a zatim i kao neko ko se zalaže za omladinu, za našu decu, kaže Amina Nikšić za Infolid.

Ona dodaje da će poslušati savet ministra da formira udruženje roditelja sa decom koja boluju od ove bolesti.

-Već danas sam razgovarala sa roditeljima dece koja imaju bilo kakve zdravstvene probleme koji ih ograničavaju i zajedno ćemo formirati udruženje o kojem je ministar Memić govorio. Cilj nam je da rešavamo probleme kroz sistem, a u tome imamo podršku, kazala je ona.

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da je razgovarao sa novopazarkom Aminom Nikšić koja je obavestila javnost da je jedan privatni vrtić iz ovog grada odbio da primi njenu ćerku Mejrem koja boluje od cerebralne paralize.

Memić je rekao da je posavetovao Aminu da zajedno sa roditeljima druge dece, koja boluju od ove bolesti, osnuje udruženje koje će se potom obratiti državnim organima.

-Ponudio sam Amini ono što sam ja uradio za svoje dete, a to je da, pošto Amina sigurno zna i mnoge druge roditelje, oni komuniciraju između sebe, da napravi jedno udruženje koje će se baviti ovim stvarima, da ona ne mora da ide u obdanište i da se bilo kome moli, nego da može sama da pokreće jedan proces koji će možda sutra i na nacionalnom nivou pomoći da se neke stvari reše, rekao je Memić za TV Kurir i dodao da je ponudio i finansijsku pomoć tom udruženju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO