BLOG: MUAMER ZUKORLIC: ISLAMSKA ZAJEDNICA TO SAM JA

Vrhunac licemerstva Muamera Zukorlića ogleda se u manipulaciji koju želi da plasira narodu u smislu „Islamska zajednica to sam ja.“ Naime, ovih dana je na snazi obmanjivaje javnosti da zajednički nastup SDA i BDZS na mitingu u Novom Pazaru znači i objedinjvanje Islamske zajednice koju su razbili Muamer Zukorlić i Sulejman Ugljanin a radi uticaja na birače muslimane, trgovinom verskim osećanjima i sticanjem bogatstva od para vernika.

Svestan da narod zna koju su podmetačinu i kukavičje jaje podmetnuli vernicima 2007. godine, Muamer nastoji prikazati svoje podilaženje Ugljaninu kao ujedinjene IZ-e, što je apsolutna neistina i obmana. Svestan da je odlaskom na miting SDA kleknuo Uglljaninu, priznao ga kao pobednika u međusobnom sukobu, priznao da je izmanipulisao i prevario vernike jer mu do suštinske odbrane IZ-e nije ni malo stalo, on želi da prikaže da svako ko kritikuje njegov rad, njegovo unošenje nemira među građane, zavađu i ranjavanja, teške sukobe koje je osmislio i kojima je kumovao, kao protivljenje ujedinjenju IZ-e.

Apsolutno vernici nemaju ništa, niti bilo ko pametan protiv ujedinenja IZ-e ali traže odgovore na pitanje zašto je Muamer Zukorlić sa Sulejmanom Ugljaninom razbijao IZ-u? Zašto je insistirao na sukobima, ne pozdravljanju, ne obilascima i ne odlscima na dženaze, zašto je tražio da se vrati oteto, i da li će biti vraćeno? Kako je smio i mogao da trguje dušama ljudi, da istura ljude pred puščani metak, da ljudi budu sakaćeni, ranjavani, istučeni i posvađani? Za čiji je interes to Mumaer radio? Zašto je tuđe majke terao na plač, a decu u krik straha?

Dakle, ujedinjenje IZ-e treba da bude, ali krivci za njeno razbijanje treba da odu na sud pa u zatvor jer su organizirali tuče, svađe, pucnjave i ranjavanja te nanijeli duševni i telesni bol svim Bošnjacima a Bogami i ostalima. Krivci treba da odgovaraju pred narodom i budu kažnjeni.

IZ -a nije Muamer Zukorlić, niti je to Sulejman Ugljanin pa ni Adem Zilkić koji se ne oglašava po ovom pitanju ali prema našim izvorima neda ni Sulju ni Muameru ono što je sa svojim imamima napravio.

Islamska zajednica su vernici koji traže odgovore posebno od Muamera zašto je razjedinio IZ-u, i zašto je nakon što je onoliko grde i bede, svađe i muka, pristao da pogazi verničku žrtvu i krv i preda se Ugljaninu te mu poljubi skute? Odgovor je jasan, u nedostatku političke snage, u situaciji odliva najboljih kadrova, u stanju kada vernici znaju ko je i šta je Zukorlić, on pravi očajničke poteze i ostavlja vernike na cedilu a podilazi Ugljaninu jer smatra da se obojica mogu spasiti davanja odgovara pred sud javnosti o onome što su na štetu naroda činili.

Dakle, Islamska zajednica nije Mumaer Zukorlić, i građani niti bilo ko drugi nema ništa protiv suštisnkog ujedinjenja, ali imaju protiv laži, obmane, manipulacije i dezavujisanja javnosti za koje je Zukorlić ekspert i radi čega treba i mora odgavarti.

Muamer Zukorlić je jedno a Islamska zajednica drugo, i građani je vole i emotivno osećaju i zato im i smeta manipulacija njome a posebno onaj koji se obogatio preko njenih, odnosno leđa i krvi vernika.
Glaspazara.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO