OPOZICIJA U TURSKOJ TRAŽI PONIŠTAVANJE REZULTATA REFERENDUMA! Haos u najavi!

[sg_popup id=”1” event=”onload”][/sg_popup]

Najveća turska opoziciona partija zatražila je danas od državne izborne komisije da poništi referendum o ustavnim promenama.Potpredsednik Republikanske narodne partije Bulent Tezkan je naveo da je bilo nepravilnosti prilikom jučerašnjeg glasanja i da će ta partija zvanično osporiti rezultate.
Tezkan je rekao da su se glasovi isprva brojali u tajnosti na nekoliko biračkih mesta, a da je posmatračima bilo onemogućeno da prate proces više sati nakon usvajanja primedbi te partije.
On je rekao da “postoji samo jedan način da se okonča diskusija o legitimnosti glasanja i smiri narod, a to je da izborna komisija poništi glasanje”.
Bes opozicije je izazvala odluka komisije da kao važeće prihvati glasačke listiće bez zvaničnog pečata, a Tezkan je rekao da vlasti nikako ne mogu znati koliko je takvih listića kao i da su oni iskorišćeni kad se učinilo da “ne” ima prednost.
U Turskoj je u nedelju održan referendum o uvođenju predsedničkog sistema vlasti, na kojem je, po nezvaničnim rezultatima, 51,41 odsto građana glasalo za promene Ustava.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO