Ovo bi moglo da bude rešenje za duži vek baterije

Proizvođači uređaja uspeli su da iscede i poslednju sekundu kapaciteta baterije iz litijum jonske tehnologije. Problem leži u činjenici da se naredna generacija tehnologije za baterije nalazi na samom početku razvoja, prenosi Business Insider.

I dok trajanje baterije predstavlja najveći problem za najveći broj osoba koje koriste današnje telefone i tablete, trebalo bi da skrenemo pažnju na obećavajuću novu tehnologiju.

Ultrakondenzatori nisu veliak novost, ali se nalaze pri samom vrhu kada je trka za boljom baterijom u pitanju.

Za razliku od litijum jonskih baterija, koje oslobađaju energiju kao rezultat hemijske reakcije unutar ćelije, ultrakondenzatori skladište energiju unutar električnog polja.

Oni su manji od standardnih baterija i mogu da isporuče velike nalete energije, ali su tradicionalno isporučivali manje snage po punjenju.

Kompanija pod imenom Paper Battery iz Njujorka tvrdi da poseduje sopstvenu zaštićenu tehnologiju. Ona proizvodi tanak i fleksibilan list ultrakondenzatora koji može biti korišćen kao baterija, ili može biti obmotan okok litijum jonske baterije kako bi se produžilo njeno trajanje.

Ovi ultrakondenzatori mogu da dramatično povećaju trajanje baterije, termalnu efikasnost i efektivnost signala elektronskih uređaja kao što su smartfoni, tableti, nosiva tehnologija…

Kompanija takođe tvrdi da njenu tehnologiju trenutno procenjuje „jedna velika kompanija koja se bavi proizvodnjom tehničkih uređaja“.

Sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO