Optužnica protiv trojice zbog šest kilograma kokaina

BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra N. (30) i Alekse S. (26) zbog sumnje da su 31. oktobra i 1. novembra 2023. godine zajednički, radi prodaje, neovlašćeno držali više od 5.9 kilograma opojne droge kokain, kao i protiv Vuka K. (32) zbog sumnje da im je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Aleksandru N. i Aleksi S. se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu, dok se Vuk K. tereti za isto krivično delo u pomaganju, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Postoji opravdana sumnja da je Aleksandar N. u prethodnom periodu pribavio automobil marke “Citroen” sa posebno izrađenom pregradom ispod zadnjeg sedišta, koja je služila za skrivanje, kao i što je nabavio i stavio opojnu drogu kokain u navedeno vozilo, te što je ugovarao njenu prodaju.

Aleksa S. je, kako se sumnja, razmeravao kokain u vozilu marke “Tojota IQ” i predavao ga kupcima.

Okrivljeni su neovlašćeno radi prodaje držali šest paketa sa kokainom, oblepljenih crnom alu folijom, zavijenih streč folijom, od kojih je pet sa natpisom “LV” i jedan sa oznakom “E” (euro), ukupne neto mase 5.981,56 grama.

Vuk S. je kako se sumnja, u periodu od 31. oktobra do 10. novembra 2023. godine okrivljenima pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što im je stavio na raspolaganje pomenuto vozilo marke “Citroen” u kojem su oni skladištili kokain, kao i jer im je unapred obećao prikrivanje tragova krivičnog dela.

Aleksandru N. se na teret stavlja i krivično delo Neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je u stanu u kojem stanuje neovlašćeno držao 16 komada bojeve municije za koju nije imao dozvolu nadležnog organa.

Sva trojica okrivljenih se nalaze u pritvoru.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO