Ljajić: Mrzitelji onoga što radimo, inspirišu nas da radimo i gradimo a oni neka žive sa svojom mržnjom! VIDEO

Novi Pazar – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je sinoć na svečanoj akademiji povodom dana grada da je pre pet godina kada je SDP došao na vlast Pazar ličio na kasabu, a sada liči na ozbiljan grad.

“Ako ste videli ovaj film, sve je ovo napravljeno u poslednjih pet godina. Mi smo Pazar nasledili sa opljačkanom i praznom kasom, i nasledili smo Pazar koji je više ličio na kasabu nego na grad. Pazar danas liči na ozboljan grad i Pazar će tek biti ozbiljan grad” rekao je Ljajić što je propraćeno burnim aplauzom.

On je kazao da je danas nakon postavljanja kamena temeljca za školu, obdanište i Dijagnostički centar na socijalnim mrežama čitao komentar jednog doktora, za koga je kaže “mislio da je ugledan” a čiji je sin takođe doktor koji je rekao da objekat nije “estetski dobar i da su mogli da izgrade hiruški blok”

“Dakle, kada napravite ovakav objekat, kada dovedete donatora koji to daje i poklanja gradu. Ona vi tražite estetsku mahanu” rekao je Ljajić.
On je kazao da su se slične stvari dešavale i pre “kada smo napravili centar grada, kaže, trebao je kružni tok da bude malo ovakav ili onakav. E da vam kažem, te ljude, nikada od mržnje izlečiti ne možemo. I ti ljudi nas samo inspirišu da i dalje radimo, gradimo i pravimo. A sve te koji nikada Pazaru ništa dali nisu, pustićemo da žive sa svojom mržnjom. Jer tu spasa nema, to me može da izleči ni ceo lekarski konzilijum. Ako neko ko toliku količinu mržnje proizvodi tu spasa nema” rekao je on.
Ljajić je kazao da je mržnja vrlo često korišćena da se afirmišu birači i dodao da je SDP bazirana na tome da ljudima mora da se ponudi nešto konkretno kako bi osetili da imaju koristi od politike a ne praznu priču, demagogiju i populizam.
Ne mora niko da glasa, ali ono što smatramo da je iskreno hoćemo da kažemo. A jedino što smo sigurni da je ispravno jeste da ostavljamo iza nas stadione, hale, puteve, škole, ambulante.. I videćete, sledeći rođendan nećete Pazar prepoznati. Biće još lepši i bolji sa puno investicija i objekata” rekao je on i zaključio da je obaveza SDP-a.
“Dakle u jedan mali Novi Pazar slilo se 10 miliona evra najmanje, a biće još više do kraja godine” rekao je LJajić na svečanoj akademiji objašnjavajući da je u uslovima ovakve ekonomske krize obezbeđivanje ovakvih sredstava više nego teško.
Međutim, kaže Ljajić, zahvaljujući prijateljima i Vladi koja prepoznaje važnost ulaganja i investiranja u ovaj region “mi nastavljamo ono što smo i započeli. Nastavljamo našu misiju da ovaj grad učinimo boljim nego što jeste” rekao je on.
Ministar je kazao da broj gostiju iz celog regiona pokazuje kako je Novi Pazar polako, ali sigurno pravio prijatelje “to je naš ponos i uspeh, to je veći uspeh od ovih sredstava koja smo mi obezbedili”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO