Od komisije “Bratstvu” najbolje ocjene

Novi Pazar – U novopazarskoj osnovnoj školi „Bratstvo“ zadovoljni su ocjenama koje su dobili od komisije za eksterno vrednovanje kvaliteta rada. Oni su jedina škola u Novom Pazaru, a među rijetkim školama u Srbiji koja je dobila najveću ocjenu 4.

Opšti cilj eksternog vrednovanja kvaliteta rada je povećavanje kvaliteta obrazovnog sistema u cjelini i odgovornosti obrazovno-vaspitnih ustanova prema korisnicima i društvu.

Specifični ciljevi se odnose na definisanje standarda za vrednovanje kvaliteta rada ustanova obrazovanja i vaspitanja, u skladu sa postojećim definisanim ključnim oblastima vrednovanja i samovrednovanja, redefinisanje postojećih indikatora i izradu instrumenata za vrednovanje za upotrebu u stručno-pedagoškom nadzoru, kao i jačanje kapaciteta prosvetnih savjetnika za obavljanje stručno-pedagoškog nadzora rada ustanova.

U osnovnoj školi “Bratstvo”, imajući u vidu šta je sve učinjeno ovako dobar rezultat su i očekivali rekli su direktor Dejan Kulundžić i pedagog Elmir Habibović.

Osnovna škola “Bratstvo” rado sada priznajemo, jedna je od najbolje opremljenih i uređenih škola sa kojima sarađujemo. Ovaj uspjeh kažu je rezultat požrtvovanog i timskog rada i zasluga je i rukovodstva škole, nastavnika, učenika i njihovih roditelja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO