Vučić : Samo zajedno možemo da napredujemo FOTO

Nvi Pazar – Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je danas kamen temeljac novog dijagnostičkog centra u Novom Pazaru, uz poruku građanima muslimanske veroispovesti da “samo zajedno možemo da napredujemo” i da je u tom cilju spreman na razgovore sa svim Bošnjacima u Srbiji, i regionu.

On je istovremeno izrazio spremnost na razgovore sa svim Bošnjacima, i poručio da svi greše i ne razumeju koliku štetu prave svom narodu svi oni koji misle da pravoslavci i muslimani mogu da žive odvojeno, ili tako da nekih nema.

Premijer je podsetio da Srbi i Bošnjaci vekovima žive zajedno i da će tako biti i ubuduće i istakao:
“Spreman sam da razgovaram sa svim Bošnjacima, sa onima u Sarajevu i Pazaru, da otvorimo pravi dijalog, da ne bude sukoba i da gradimo zajedničke domove, kao i da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti”, podvukao je Vučić i dodao da mržnja nigde ne vodi.

On je najavio rešavanje otvorenih problema u Pazaru, dodajući da kakav god problem postoji možemo zajedno da ga rešavamo i zajednički pravimo moderniji grad, u kojem će ljudi imati više radnih mesta i znati da mržnja ne vodi nigde.
“Samo zajednički možemo da napredujemo”, poručio je predsednik vlade i naglasio:

“Ne delim ljude na Srbe i Bošnjake”, rekao je Vučić i objasnio da svoj posao vidi kao rešavanje problema i poboljšanje života svih običnih ljudi.

U tom konteklstu premijer je najavio izgradnju desetina kilometara puteva u Pazaru i okolini, kao i fabriku drvnopredađivačke industrije u Novom Pazaru i Raškoj, ali i saradnju sa Ujedinjenim arapskim Emiratima i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede, kako bi se oživela sela na Pešteru.

On je rekao da će u naredne dve godine ovaj deo Srbije dobiti više nego u prethodnih 30 godina, te zamolio građane da budu strpljivi i veruju u vladu.

Govoreći o dijagnostičkom centru, Vučić je rekao da će ta investicija biti završena sigurno do kraja godine i da građani ovog dela Sbrije više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

Osvrćući se na izgradnju nove osnovne škole i vrtića, koje takođe finansiraju Ujedinjeni Arapaski Emirati, Vučić je kazao da ce deca učiti u najmodernijim ustanovama, sa najmodernijim učilima.
“Pazar će biti bolji za godinu i po dana nego što je danas”, naglasio je on i dodao da je vlada spremna da podstakne i pomogne svim ljudima koji žele da investiraju u ovaj kraj Srbije.

Vučić je ponovio da samo zajedničkim snagama možemo od Pazara napraviti bogatiji i lepši grad, a od Srbije najlepšu i najbolju moguću zemlju, koja će imati dobre odnose sa zemljama u regionu, koja će poštovati sve razlike i time se hvaliti.
“Zato je Pazar bogatstvo, a ne problem Srbije”, zaključio je Vučić.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid al Daheri rekao je da su ova tri projekta, koje finansira njegova zemlja, dokaz odlične saradnje dve zemlje i posebno sa vladom Srbije i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Poručio je i da ovi projekti samo potvrduju dubinu odnosa dve zemlje, a posebno prijateljstvo šeika Mohameda bin Zajeda i premijera Vučića.
“Što se tiče saradnje u zdravstvu i obrazovanju, smatramo da su to najvaznije oblasti. Ovaj vid saradnje će doprineti puno Novom Pazaru i celom području. Otvoriće mnoga nova radna mesta za građane ovog dela Srbije”, kazao je ambasador.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je ovo veliki dan za Novi Pazar, koji slavi 554. rođendan pod novim nazivom.
“Grad se ponosi što ima prijatelje u zemlji i inostranstvu, što politika koju vodi daje rezultate, a posebno saradnja sa Vladom Srbije. Svakog dana nešto nvo niče u ovom gradu”, podvukao je on i istakao da su tri nova projekta velike investicije za ovaj grad.

Prema njegovim rečima, u Dijagnostičnom centru moći će da se obave sve velike analize zbog kojih su Pazarci morali da idu u druge gradove.

S tim u vezi je podsetio da je Novi Pazar prošle godine uputio 340 pacijenata u Kragujevac da rade magnetnu rezonancu, i još toliko u privatne lekarske ordinacije, da je 564 pacijenata upućeno u tercijalne ustanove na lečenje, a da je u bolnici u Novom Pazaru pregledano 200.000 pacijenata.

Mahmutović se zahvalio vladi Srbije, dodajući da ono što vlada radi daje rezultate, i da će se projekat Dijagnostičkog centra realizovati za samo šest meseci.

Dijagnostički centar biće izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu, kako je rečeno, biće najsavremeniji medicinski uređaji, biološke i mirobiološke laboratorije i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, najsavremenija magnetna rezonanca.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovao je i predstavnik porodice Bin Zaed, Fondacije Al Nahem, Ali Mohamed al Suvaidi kalifa al Zajed.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO