Radujte se Pazarci! Evo zbog čega Vojvodina ne može u Evropu! FOTO

Novi Pazar – Super liga će se i zavšiti ali se, sem Čukaričkog, neće se znati ko će predstavljati Srbiju na evropskim takmičenjima. Drugostepena komisija FSS će o tome odlučivati u ponedeljak 25.maja.

Glavni problem svih plasiranih kandidata za licencu su finansijski kriterijumi koje ne ispunjavaju. Crvena zvezda još uvek nije izmirila svoje obaveze prema poveriocima kao ni Vojvodina koja ima i dodatnih poteškoća zbog blokade računa i predstečajnog postupka u prošloj godini. Prema UEFA pravilima klub koji se u 2014. godini nalazio u UPPR-u (unapred pripremljen postupak reorganizacije) ili u stečaju, ne može aplicirati za UEFA licencu.

Naime, po dokumenitima do kojih je došao Sandzakhaber, FK Vojvodina je 27.07.2014. godine, rešenjem Privrednog Suda u Novom Sadu, ušla u stečajni postupak kojim se zabranjuju isplate prema trećim licima, raspolaganje imovinom kao i zabrana odeljenju za prinudnu naplatu Narodne Banke Srbije da sprovodi naplatu potraživanja realizacijom sredstava obezbedjenja, po nalozima za prinudnu naplatu, kao i izvršnim sudskim i drugim rešenjima
.
Na osnovu ovih činjenica FK Vojvodina nema pravo nastupa u evropskim takmičenja. Prošle godine iz sličnih razloga FSS nije odobrio licencu Crvenoj zvezdi i od tada je pod lupom UEFA.

Po svemu sudeći ukoliko ne bude kakvih mućki tim sa obala Jošanice ići će u Evropu!

(null)

(null)

(null)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO