Udovičić pohvalio rad Kancelarije za mlade

Novi Pazar – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozdravio je danas aktivizam mladih u Novom Pazaru i njihovo zalaganje za razvoj ovog dela Srbije.

On je nakon posete Kancelariji za mlade u ovom gradu pohvalio angažovanje svih čelnih ljudi te ustanove koji zahvaljujući učestvovanjem na brojnim republičkim i međunarodnim konkursima drugima mogu poslužiti kao primer.

“Ovo je poruka za sve druge Kancelarije za mlade, i za sve druge organizacije koje se bave mladima da na taj načcin treba da razmišljaju, jer samo zajdničkim snagama i ciljevima možemo da doprinesemo poboljšanju statusa mladih u Srbiji”, rekao je Udovičić.

Udovičić je dodao da mladi u Novom Pazaru imaju posebnu energiju ali i veliki uticaj na jačanju stabilnosti ovog dela Srbije.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da će grad imati priliku da sve projekte koje Ministarstvo omladine i sporta bude sprovodilo na republičkom nivou, sprovodi i na lokalnom nivou.

“Ima puno toga da se radi, a zahvaljući podršci Ministrastva omladine i sporta, siguran sam da ćemo ostvariti svoje ciljeve.Mislim da je to dobra stvar, da se bavimo i mladima ali i sportskom infrastrukturom i smatram da ovako dobru saradnju sa jednim ministrom i vi mladi treba da pozdravite”, dodao je Mahmutović.

Direktor Kancelarije za mlade Dzemaludin Paučinac najavio je da će osnivanje Omladinskog centra biti jedan od projekata za koji će kancelarija u ovoj godini aplicirati kod raznih donatora.

Udovičić je danas sa ministrom Ljajićem označio početak radova na izgradnji atletskog stadiona u Novom Pazaru koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine.

radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO