Al-Qudra: Bolnica Al-Shifa ne radi zbog izraelskih napada, opkolila je vojska

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da je bolnica Al-Shifa van funkcije jer je izraelska vojska gađala sve što se kretalo unutra.

Prema saopćenju Ureda za medije Vlade u Gazi, portparol Ministarstva zdravstva Ashraf al-Qudra izjavio je da je izraelska vojska opkolila bolnicu Al-Shifa.

Naveo je da bespilotne letjelice izraelske vojske izvode intenzivne letove nad njima.

“Trenutno smo zarobljeni u krugu bolnice Shifa. Možemo reći da bolnica Al-Shifa nije u funkciji jer izraelske snage gađaju sve što se u njoj kreće”, poručio je Al-Qudra.

Istakao je da su službe na intenzivnoj njezi i pedijatrijskom odjeljenju bolnice prestale s radom, te da u funkciji nisu ni aparati za kiseonik.

“Izgubili smo dva pacijenta, a ugroženi su i drugi pacijenti zbog intenzivne vatre na bolnicu”, rekao je Al-Qudra.

Navodeći da je Izrael gađao pet spratova zgrade za hirurgiju bolnice Al-Shifa, Al-Qudra je istakao da ne mogu da se kreću iz jednog dijela u drugi zbog intenzivnih napada izraelske vojske.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi, u izraelskim napadima je ubijeno 11.078 Palestinaca, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena, a 27.490 ljudi je povrijeđeno.

Na Zapadnoj obali i u Al-Qudsu (Jerusalem), izraelske snage i jevrejski doseljenici ubili su 182 Palestinca.

Izraelska vojska je bombardovala bolnicu Al-Shifa, koja je najveća zdravstvena ustanova u Gazi sa hiljadama ranjenih i civila, dječju bolnicu Nasr, bolnice Al-Ahli i Tursko-palestinskog prijateljstva, te okolinu bolnice Al-Quds i Indonezijske bolnice.

U napadima su poginule i povrijeđene stotine ljudi.

The post Al-Qudra: Bolnica Al-Shifa ne radi zbog izraelskih napada, opkolila je vojska appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Al-Qudra: Bolnica Al-Shifa ne radi zbog izraelskih napada, opkolila je vojska appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO