Ambasador Izraela: Teroristički napad je najverovatnije usmeren protiv nas

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan ocenio je danas da je teroristički napad u Beogradu, u kojem je ranjen pripadnik Žandarmerije, najverovatnije usmeren protiv Izraela i naglasio da je zahvalan srpskim vlastima, posebno hrabrom policajcu koji je zaustavio taj napad.

Vilan je za Tanjug rekao da je iznenađen što je ta vrsta terorizma stigla u Srbiju.

„Bilo mi je veoma žao što sam saznao za teroristički napad u Srbiji, koji je najverovatnije usmeren protiv nas. I želim da zahvalim srpskim vlastima, a posebno hrabrom policajcu koji je rizikovao život i zaustavio napad i da mu poželim brz oporavak”, rekao je Vilan na molbu da prokomentariše današnji napad na pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Na pitanje da li se on i osoblje ambasade osećaju sigurno u Beogradu, ambasador je odgovorio da se osećaju apsolutno bezbedno, da su se tako osećali i pre napada i sada. Ambasador je precizirao da su on i osoblje ambasade dobili svu potrebnu podršku i bezbednost od nadležnih, od policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i da se osećaju sigurno.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO