Amela Terzić i Esad Došljak najbolji u 2015. godini

Atletičarka Amela Terzić i automobilista Esad Došljak proglašeni su večeras za najbolje sportiste Novog Pazara u 2015. godini, po izboru Sportskog saveza tog grada.

Terzićeva, koja je šesti put dobila to priznanje, osvojila je ove godine evropsku titulu u konkurenciji mladjih seniorki na 1.500 metara, bila je treća u tom uzrastu na šampionatu kontinenta u krosu, uz državne rekorde i olimpijske norme na 800 i 1.500 metara.

“Iako sam ove godine ostvarila mnogo, uvek prija nagrada iz svoje sredine. Već 9. januara očekuje me kros tromeč u Edinburgu, gde ću predstavljati selekciju Evrope”, rekla je Terzićeva.

Došljak vozi trke ubrzanja (drag), a aktuelni je prvak Srbije i vicešampion Jugoistočne Evrope u Klasi pro roud.

sportski savez

“Ovo je obaveza da dodatno pojačam tempo. Sledeće godine nastupaću s novim automobilom, koji može da dostigne ekstremnu brzinu”, najavio je Došljak.

Odbojkaški klub Novi Pazar dobio je nagradu kao najbolji kolektiv, atletski trener Rifat Zilkić trijumfovao je u konkurenciji sportskih stručnjaka, dok je tim menadžer Odbojkaškog kluba Novi Pazar Berat Kurtanović izabran za najboljeg sportskog radnika.

Nagrada za životno delo “Abdulah Duce Gegić” pripala je Aćifu Klimenti.

Sportski savez Novog Pazara raznim peharima nagradio je i fudbalera Adema Ljajića, atletičara iz Sjenice Asmira Kolašinca, kao i doskorašnjeg predsednika Fudbalskog kluba Novi Pazar Nedžada Dragolovčanina.

Priznanja su dodeljena i svetskoj prvakinji u lou-kiku Saidi Bukvić, njenom treneru Huseinu Dupljaku, teniserima Hamadu Međedoviću i Fatmi Idrizović, profesoru Enveru Međedoviću, Ženskom košarkaškom klubu Pazar i Fudbalskom klubu Jošanica.

Sportskim nadama godine proglašeno je 142 mladih Novopazaraca.

Izvor  : radiostoplus

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO