Bačevac: O rezoluciji u Srebrenici 6. jula Mi jesmo za to da Skupština Grada usvoji Rezoluciju o Srebrenici, ali smatramo da nam je neophodno par dana da svi zajedno sednemo, usaglasimo njen tekst

Skupština Novog Pazara nije usvojila danas Rezoluciju o Srebrenici koju je predložila Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS), a koju su u prvom navratu podržali i odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Pauzu su zatražili predstavnici SNS a onda u konstultaciji sa stranačkim organima odlučili da ne učestvuju.

Njihovim odlaskom, ali i zbog opravdanog odsustva nekoliko odbornika, vladajuća koalicija ostala je bez većine, pa se u skupštinskoj sali prvi put pojavio i doskorašnji šef odborničke grupe BDZS Sead Šaćirović, koji je svojim glasom obezbedio većinu.

Posle pauze, šef ove odborničke grupe SDP Muamer Bačevac rekao je da nije primereno da se tako bitna odluka usvaja kao dopunska tačka, ali i da je pre toga neophodno obaviti konsultacije sa predstavnicima Srba u Novom Pazaru kako bi i oni glasali za Rezoluciju.

“Mi jesmo za to da Skupština Grada usvoji Rezoluciju o Srebrenici, ali smatramo da nam je neophodno par dana da svi zajedno sednemo, usaglasimo njen tekst, razgovaramo i sa predstavnicima Srba i jednoglasno donesemo tako bitnu odluku”, rekao je Bačevac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO