Bakić: Odlučili smo da uvedemo vanrednu situaciju u Tutinu

Tutin – Korodinator održavanja puteva Samir Bakić rekao je Tanjugu da sneg pada od noćas i da stvara velike problema tako da je Opštinski štab za vanredne situacije odlucio da uvede vanrednu situaciju.

Prema njegovim rečima, pomoć lokalnoj samoupravi ponudilo je i lokalno udruženje vožaca džipova kako bi moglo da stigne do starih i bolesnih ljudi na Pešterskoj visoravni.

Bakić je naveo i da su predstavnici EPS-a na sednici štaba saopštili da između 60 i 70 odsto seoskih područja te opštine nema struju i da su počeli sa identifikacijom kvarova i njihovim otklanjanjem.

Na Pešterskoj visoravni zbog snega i neprohodnih lokalnih puteva ugroženo je oko 10.000 ljudi, a do bolesnih se stiže uz pomoć motornih sanki, kojima je sinoć kod Sjenice evakuisan jedan stariji čovek.
Veliki problem stvara i vetar koji ponovo pravi snežne nanose, pa je, prema rečima pomoćnika predsednika opštine Sjenica Miće Kaličanina, sve ono što se juče očišćeno, tokom noći ponovo zavejano.
U opštini Crna Trava duva vetar olujne jačine, a zbog snega koji pada stvaraju se smetovi na putu. U pojedinim delovima opštine telefonske veze su u prekidu, a snežna mećava je i na Kopaoniku.
Bez struje je i oko 1.500 domaćinstava u opštini Medveđa zbog prekida na dalekovodu.
Zbog kvarova na dalekovodima usled snega, bez struje trenutno je oko 10.500 potrošača u Zlatiborskom okrugu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO