Besplatni pregledi u Domu zdravlja Novi Pazar! Pregledi za štitastu žlezdu, prostatu i deformitete kod dece dostupni svima

U nedelju, 26. maja, od 8 do 17 sati, u Domu zdravlja i Dečijem dispanzeru kod Autobuske stanice, sprovodiće se besplatni preventivni pregledi za štitastu žlezdu, prostatu i deformitete kod dece. Svi zainteresovani građani, bez obzira na zdravstveno osiguranje, mogu da iskoriste ovu priliku za besplatne preglede. Pregledi će se obavljati u Domu zdravlja i Dečijem dispanzeru.

U Domu zdravlja, osim pulmoloških pregleda, pacijenti će moći da urade i analize krvi. Za žene će se raditi testovi za štitastu žlezdu (T3, T4 i TSH), dok će muškarci moći da urade tumor marker PSA za otkrivanje problema sa prostatom. Pulmolozi će vršiti preglede pluća za odrasle, posebno za pušače starije od 50 godina, koji će imati mogućnost i za snimanje pluća u Dijagnostičkom centru.

Direktor Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović, izjavio je danas da je cilj ovih pregleda rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Od ove nedelje, preventivni pregledi će se vršiti i za decu. Pregledi koštanozglobnog sistema, koje će obavljati pedijatri i fizijatri, sprovešće se u Dečijem dispanzeru u ulici Stevana Nemanje. Direktor Doma zdravlja, dr Ervin Ćorović, pozvao je roditelje da dovedu svoju decu, naročito one koji nikada nisu obavili ovakve preglede. Posebna pažnja biće posvećena deformacijama kičmenog stuba, ravnim stopalima, kao i deformacijama kukova i zglobova.

Zainteresovani građani mogu doći na pregled bez zakazivanja. Ova akcija besplatnih preventivnih pregleda ima za cilj ranu dijagnostiku i promociju prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO