BOSS: Potreban nam je mir. Zukorlić predvodio napad na policiju

Bošnjačko srpski savez pozdravlja Odluku Gradske izborne komisije u Novom Pazaru da opozicionim listama dozvoli uvid u glasački materijal. Nakon uvida u materijal – navodi se u saopštenju BOSS-a – otklonjena je svaka sumnja u neregularnost izbora. Sa tim je – kako se ističe – i definitivno stavljena tačka na priču o navodnim zloupotrebama i nepravilnostima.

Demokratsko je pravo svakog građanina da mirnim protestom iskažu svoje neslaganje, ali oštro osuđujemo napade pojedinaca koji su došli na poziv predstavnika opozicije na policijske organe koji su korektno i u skladu sa Zakonom obezbedjivali red i mir.

Bošnjačko srpski savez najoštrije osuđuje vrijeđanje predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, od strane pojedinaca koju su predvodili potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić i ministar u Vladi Republike Srbije Edin Djerlek.

Očigledno je da su njima pravda i pomirenja samo fraza u nazivu a borba za ličnu korist i fotelje su im prije svega glavni cilj. Posebno osuđujemo od te iste grupacije najavu eventualne uspostavu jednonacionalne vlasti u Novom Pazaru koju funkcioneri SPP-a uveliko najavljuju.

Novi Pazar je multietnički grad koji se svojom tradicijom ponosi, tako da svaka jednonacionalna vlast bi bila poraz demokratije – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik BOSS-a Samir Tandir.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO