BOSS saopštenje za javnost povodom nasilja na ulicama Beograda

BOSS  izražava svoju duboku zabrinutost i osudu nasilja koje se događa na ulicama Beograda. Posebno su zabrinuti zbog napada na Skupštinu grada Beograda. U Bošnjačko srpskom savezu smatraju da takvi incidenti predstavnika opozicije, predstavljaju ozbiljno kršenje zakona. Istovremeno ugrožavaju bezbednost i mir građana.

”Nasilje nije prihvatljiv način izražavanja nezadovoljstva i protiv je osnovnih demokratskih principa i vrijednosti. Svi građani imaju pravo na mirno okupljanje i slobodu izražavanja svojih stavova,. To to treba činiti na miran i civilizovan način, poštujući zakone Republike Srbije” saopšteno je iz BOSS-a.

U saopštenju se dalje mavodi da Bošnjačko srpski savez daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću. Ujedno poziva nadležne državne organe da sprovedu detaljnu istragu ovog napada, i da odgovorni budu privedeni pravdi, prenosi RTV Novi Pazar.

”Takođe, apelujem na sve građane da ostanu mirni i da ne podstiču dalje nasilje. Pozivam da se fokusiraju na konstruktivne načine rješavanja problema i izražavanja svojih stavova. Zaštita bezbjednosti građana je od suštinskog značaja i država treba da uloži dodatne napore kako bi se osigurala sigurnost svih građana”, navode se u saopštenju za javnost Bošnjačko srpskog saveza.

”Nasilje ne sme biti tolerisano i moramo se svi zajedno boriti protiv njega” stoji u saopštenju koje potpisuje predsendik Bošnjačko srpskog saveza Samir Tandir.

S.K

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO