Bozaj: Želimo da dovedemo turske investitore u Novi Pazar

Novi Pazar – Pomoć države Turske stanovništvu Novog Pazara ugroženom nedavnim poplavama, projekat izgradnje velikog tržnog centra u Novom Pazaru, kao i trenutna politička, ekonomska i socijalna politika glavne su teme današnjeg sastanka gradskog rukovodstva i ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja. Ambasador Bozaj je rekao danas i da je projekat rekonstrukcije putnih pravaca Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar – Tutin, a koji treba da finansiraju turske banke, poslat na reviziju , kao i da će uskoro biti napravljen novi.

Gradonačelnik Mahmutović najavio je novi veliki projekat izgradnje tržnog centra na mestu sadašnje Robne pijace, a čiju izgradnju će pomoći Turska.

– Izgradnjom ovog tržnog centra oživeli bi trgovina i turizam u Novom Pazaru. Tržni centar će nositi naziv “Yeni Bazar” i okupljaće ovdašnje i turske firme – rekao je Mahmutović i zahvalio se turskoj razvojnoj agenciji TIKA na svim dosadašnjim projektima poput izgradnje dve osnovne škole, šest mostova, kao i pomoć poljoprivrednicima u sadnicama malina. Trenutno je aktuelan projekat rekonstrukcije i opremanja Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice, čija je vrednost skor dva miliona evra.

Ambasador Bozaj je istakao da će Turska nastaviti da pomaže najugroženijim od poplava, ali da je glavna tema današnjeg sastanka bio dovođenje turskih investitora u Novi Pazar. To će biti olakšano dolaskom Halk banke u Srbiju, istaknuto je nakon sastanka.

“Dolaskom Halk banke povećan je i broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji. Razgovarali smo i o mogućnosti da Halk banka otvori i filijalu u Novom Pazaru, što bi, nadam se, dovelo naše kompanije i u ovaj grad”, kazao je Bozaj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO