Dačić: Izjava Žujovićeve supruge potvrđuje da je reč o terorističkom aktu

Foto:Tanjug/Rade Prelić BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su prošli kritični trenuci kada je postojala bojazan da ne dođe do još napada kao što je bio onaj u subotu ispred Ambasade Izraela i naveo da je u prilazu tom slučaju neophodno odvojiti dve stvari, od kojih je jedna sam teroristički akt, a druga je postojanje grupacije koja može da se definiše kao vehabijska, odnosno verski ekstremizam, u ovom slučaju islamski.

On je za TV Pink rekao da je ranjeni žandarm Miloš Jevremović dobro i da su mu fizička, mentalna i psihička spremnost pomogle da preživi i da sa što manje posledica prođe kroz ono što mu se desilo.

Dačić je naveo da je crnogorska policija juče na zahtev iz Srbije obavila razgovor sa suprugom Miloša Žujovića koji je ranio žandarma, Besom Žujović, rođenom u Beranama i da je njenim iskazom potvrđeno da se radi o terorističkom aktu.

“Policija u Crnoj Gori joj je oduzela telefon i videćemo da li je sve tačno to što smo čuli kada telefon stigne nama na veštačenje. Teroristički čin se desio oko 11 časova a ona je rekla da je bila u Plavu sa sinom i da je oko 11.15 videla da joj je na vac ap stigla video poruka koja joj je upućena oko 10.50 časova. Ispričala je da je kada je otvorila poruku videla da je Miloš u gradskom autobusu i da peva, kako joj se činilo na ruskom jeziku i da u poruci govori da ga taj autobus vozi u dženet, odnosno u raj”, rekao je Dačić.

Dodao je da je ona ispričala da su joj nakon ovog snimka stigle još dve video poruke koje je otvorila i čijim sadržajem se iznenadila a u njima se pominjiu Izraelci kako ubijaju muslimane.

“Navela je da se uzbudila zbog takvih poruka da ga je zvala ali da se on nije javljao i da je kasnije na televiziji videla šta je bilo. Time se definitivno stavlja tačka na rasprave oko toga šta su bili motivi. Ovde se jasno vidi da je u pitanju teroristički akt, jer se javlja supruzi iz autobusa i kaže da ga autobus vozi u dženet. Time se na neki način oprošta od života, to je njegova oproštajna poruka supruzi”, rekao je Dačić.

On je pozvao muslimane da odagnaju retorike koje dolaze pre svega iz redova SDA i koje kritikuju akcije organa vlasti u Srbiji da su one navodno usmerene protiv muslimana.

“Ovo su Srbi koji se bave terorizmom”, rekao je on i dodao su i mnoge islamske verske vođe ovde bile na meti vehabija.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO