Danas sednica Skupštine grada

Na 4. sednici Skupštine grada koja se održava danas na dnevnom redu nalazi se 17 tačaka, a kako saznaje RTV Novi Pazar biće predloženo još 25 dodatnih tačaka dnevnog reda.

Skupštini prisustvuje 37 odbornika.

Skupština Novog Pazara razmatraće na današnjoj sednici zahteve komunalnih preduzeća “Gradska čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” za povećanje usluga odnošenja smeća, odnosno, vode i kanalizacije. Zahtevana nova cena odnošenja smeća za pravna lica veća je za prosečno devet odsto.

Novim cenovnikom “Gradske čistoće” predviđeno je i povećanje cene zakupa tezgi i kioska na pijacama za 15 odsto.

Novim cenovnikom JKP “Vodovod i kanalizacija” predviđeno je povećanje cene vode za građane od 17 odsto. Predloženo povećanje cene za pravna lica, škole, zdravstvene i humanitarne ustanove, kao i kamenjare, kanale i klanice je 12 odsto.

Lokalni parlament razmatraće i predlog odluke o ukidanju Apotekarske ustanove Novi Pazar.

Tim dokumentom predviđen je prestanak radnog odnosa svih zaposlenih u toj ustanovi čije su apoteke pre nekoliko meseci date pod zakup kompaniji “Dr. Max”.

Odbornici će, između ostalog, razmatrati i predlog da dosadašnji vršilac dužnosti direktora Muzeja “Ras” Elmir Habibović dobije novi jednogodišnji mandat.

Na današnjem zasedanju na dnevnom redu se između ostalog nalaze i:  predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Novog Pazara za 2022. godinu, predlog Odluke o usvajanju Izvještaja o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja završnog računa budžeta grada Novog Pazara za 2022. godinu kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO