Demiral suspendovan: Težak udarac za Tursku pred četvrtfinale Eura

Krovna evropska nogometna asocijacija UEFA odlučila je biti rigorozna prema Merihu Demiralu i suspendovati ga zbog pozdrava Sivih vukova na utakmici protiv Austrije.

Demiral je bio dvostruki strijelac za Tursku u pobjedi nad Austrijom od 2:1, a drugi gol je slavio podigavši ruke visoko i pokazavši pozdrav Sivih vukova, turske ultranacionalističke skupine.

𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 | UEFA has BANNED Merih Demiral for 2 European Championship games due to his celebration vs Austria, reports @BILD.

He will miss Türkiye’s match against Netherlands on Saturday. pic.twitter.com/4o27O5QJzc

— EuroFoot (@eurofootcom) July 4, 2024

 

Sivi vukovi zastupaju ideologiju koja tvrdi da je turska rasa superiorna u odnosu na druge i teži ujedinjinju u jednu zemlju od Balkana pa sve do Kine.

“Način na koji sam slavio gol ima veze s mojim turskim identitetom, zato sam napravio tu gestu. Vidio sam ljude na stadionu s istom gestom, ne postoji nikakva skrivena poruka”, rekao je Demiral poslije utakmice s Austrijom i istakao da se nada da će imati još prilike da pokazuje sporni pozdrav.

Bild je večeras objavio da je UEFA Demirala suspendovala na dvije utakmice, što znači da će propustiti i eventualno polufinale, ako se Turci tamo plasiraju preko Nizozemske.

Duel Turske i Nizozemske igra se u subotu od 21 sat u Berlinu.

D. M.

Izvor: klix.ba

The post Demiral suspendovan: Težak udarac za Tursku pred četvrtfinale Eura appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Demiral suspendovan: Težak udarac za Tursku pred četvrtfinale Eura appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO