Dilerima “droge za silovanje” po tri godine zatvora

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu praosnažno je osudio na po tri godine zatvora trojicu okrivljenih zbog dilovanja narkotika GHB, koji je poznat pod nazivom droga za silovanje.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg u Beogradu iz januara ove godine kojom su Uroš Kosanović, Slavko Varničić i Željko Radujković osuđeni kao saizvršioci za krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

Osuđeni su jer su 9. novembra 2016. godine, u stanu u Beogradu koji su zajedno koristili, neovlašćeno radi prodaje držali “psihoaktivne kontrolisane supstance proglašene za opojnu drogu, navodi se u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

To su : GHB (gama hidroksibuterna kiselina) u ukupnoj količini od 1.990 ml, amfetamin sa kofeinom i kreatinom u ukupnoj količini od 9,19 grama i ketamin u količini od 7 ml”, a prilikom hapšenja kod njih je pronađena i vaga za precizno merenje.

Od olakšavajućih okolnosti prilikom izricanja kazne, sud je cenio da oni ranije nisu osuđivani, dok otežavajuće okolnosti nije našao, navodi se u odluci suda.

GHB se najčešće sipa u alkoholno piće.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO