Evo kako da iskoristite vaučere za letovanje u Srbiji

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave u “Pošti“.

To je potvrdio i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Građani koji žele da letuju u Srbiji moći će, dakle, da prođu jeftinije na odmoru i tokom jesenjih praznika.

U Nemanjinoj 11 juče je usvojena Uredba o olakšicama za letovanje, a s ozbirom da će povlastice važiti tri nedelje do početka zime, vaučeri od 5.000 dinara možda će moći da koriste i za skijanje.

“U ponedeljak ćemo raspisati poziv hotelijerima i vlasnicima turističkih objekata i oni će imati osam dana da se odazovu. Nakon toga počinje prijavljivanje građana koji imaju pravo na vaučere, a to su penzioneri, nezaposleni, zaposleni sa primanjima do 60.000 dinara, kao i ratni i vojni invalidi. Oni će morati da dostave dokumentaciju kojom potvrđuju svoj status, koji će Pošta proveriti u nadležnim institucijama“, rekao je Ljjić za Blic.

Pošta će potom slati personalizovane vaučere na kućne adrese, kako bi se izbegle malverzacije. Koliko će štampati vaučera, zavisi od zanteresovanosti.

Građani će morati da borave na odmoru najmanje pet dana. Vaučeri inače neće važiti u turističkim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO