Fehratović – Iako dobro tumačim reč “šovinizam” nebih se usudio da državu tako nazovem

Novi Pazar – Nosilac liste „Za Bošnjake , Sandžak i Muftiju“ Jahja Fehratović oštro je kritikovao retoriku Sulejmana Ugljanina ustvrdiviši da je upravo on lobirao i pozivao na glasanje Ustava zajedno sa Koštunicom.

“I dok se Ugljanin predstavlja kao borac za prava Bošnjaka, svi se dobro sećaju njegovog drugovanja sa Koštunicom, donošenje ustava Srbije kojim nanosi štetu Bošnjacima” rekao je Fehratović.

On je ustvrdio da “nad Bošnjacima ima diskriminacije, ali su oni za to samo krivi, kazao je on i dodao da iako dobro tumači reč „šovinizam“ on se ne bi usudio da državu tako nazove.

Ugljaninove izjave se poslednih meseci uopšte ne poklapaju, što je kulminiralo ovakvim nastupom, ističe gospodin Fehratović.

„Jedan častan datum obilježen na nečastan način“, rečenica je kojom je dr. Fehratović započeo svoje izlaganje, objasnivši otkuda obilježavanje ovog datuma.

Fehratović se složio sa konsatacijom medija da se ovaj skup može nazvati skupom stranke SDA, jer Ugljanin sve više instituciju BNV pretvara u nešto sto se može nazvati ekspozitura SDA sandžaka.

Ono što je svima upalo u oko je da ovaj skup većina većnika Ugljaninove liste nije podržala svojim prisustvom.

„Ni njihovi vijećnici se nisu baš složili sa ovim što se je događalo u petak, i to je nešto što je, po meni, da sam u poziciji Ugljanina, alarmantno,“ istakao je Fehratović.
izvor. Sana Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO