FS Turske suspendovao takmičenje u svim fudbalskim ligama zbog napada na sudiju

ANKARA – Fudbalski savez Turske (TFF) saopštio je danas da je suspendovao sve utakmice u domaćim ligama na neodređeno vreme posle napada na sudiju Halila Umuta Melera.

Meler je napadnut sinoć posle meča 15. kola nacionalnog šampionata između Ankaragučua i Rizea. Predsednik Ankaragudžua Faruk Koča udario je sinoć pesnicom u lice sudiju Melera posle meča sa Rizeom, koji je završen bez pobednika, 1:1.

“Najoštrije osuđujemo napad na Melera, sudije sa FIFA licencom, posle utakmice Superlige Turske. Pratimo zdravstveno stanje Melera i želimo mu brz oporavak. Odgovorni klub i njegovo rukovodstvo biće najstrože kažnjeni. Svi koji su ikada imali sudije na meti su saučesnici u ovom groznom zločinu. U koordinaciji sa našom državom, protiv odgovornih i podstrekača ovog napada pokrenuti su svi krivični postupci. Odlukom Upravnog odbora TFF sve utakmice u ligama suspendovane su na neodređeno vreme”, navodi se u saopštenju TFF, prenosi Hurijet.

Turski mediji navode da su posle utakmice između Ankagaručua i Rizea i navijači uleteli na teren, a sudija je dobio udarce i dok je ležao na travi. On je uz policijsku pratnju otišao u svlačionicu, a potom je prebačen u bolnicu.

Turski mediji prenose da je predsednik Ankagaručua Faruk Koča u bolnici pod policijskim nadzorom, nakon što se onesvestio posle napada na sudiju na terenu.

Predsednik FTT Mehmet Bujukekši posetio je Melera u bolnici. On je rekao da će narednih dana imati sastanke na kojima će biti odlučeno kako će prvenstvo u svim ligama biti nastavljeno.

Bujukekši je istakao da je razgovarao sa predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandrom Čeferinom, koji je obećao pomoć FS Turske.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO