Hrvatska ne pušta izbeglice iz Srbije

Na granici Srbije sa Hrvatskom Berkasovo – Bapska nalazi se oko 4.000 izbeglica, koje hrvatska granična policija ne pušta u tu državu, javlja reporter N1.

Hrvatska dovozi autobuse, ali ih je toliko malo da ne mogu da “otvore čep” koji se napravio. Podsetimo, sa ovog prelaza izbeglice se upućuju prema prihvatnom centru Opatovac.

Trenutno je zbog veoma malog broja srpske policije nemoguće održati mirnu atmosferu na granici, jer umesto policije red održavaju volonteri.

Odluke Slovenije i Austrije da više ne primaju izbeglice odrazile su se i na stanje na srpsko-hrvatskoj granici, gde je velika gužva.

Hrvatska Vlada je na svom Tviter nalogu objavila da je prelaz Trnovec sa Slovenijom zatvoren za sav saobraćaj.

Milanović je rekao da se sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom čuje svaki dan. “Slovenija je organizovana država, shvatiće da ljude moraju primati i slati dalje, inače će ljudi početi da im ulaze nekontrolisano”, izjavio je Milanović. On navodi da izbeglice prebacuju na severoistok Slovenije, i da stvari drže pod kontrolom.

Mate Granić, bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske i predsednik operativnog tima predsednice Kolinde Grabar Kitarović, kazao je za N1 da Zagreb treba da zatvori zelenu granicu sa Srbijom i da angažuje vojsku.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO