Ilić priznao da je ubio tinejdžerku, ali tvrdi da se ne seća kako

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je Stojan Ilić (37) priznao da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojku, ali je naglasio da se ne seća kako je došlo do ubistva.

On je optužen i da je nakon ubistva tinejdžerke pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Ilića je u svojoj odbranu naveo da nije hteo da povredi tinejdžerku, već da ima psihičke probleme zbog čega su mu i bili prepisani lekovi koje, kako je rekao, nije redovno pio.

Dodao je i da je imao “crne misli”, te da je često mislio da neko hoće da ga ubije i pomišljao na samoubistvo.

Ilić je rekao da je tog i prethodnog dana popio dosta alkohola i nekoliko besedina, kao i da je spavao samo dva sata nakon čega je 10. aprila došao kod porodice 16-godišnje devojke da napuni telefon, jer on nije imao struju.

Naveo je da je tada pio sa ujakom ubijene devojke, kada je krenuo sa njom i njenim bratom do radnje, odnosno on ih je vozio.

Prema njegovim rečima, devojka je ostala u kolima sa njim, dok je njen brat otišao u prodavnicu i tada je on odlučio da ode do pumpe da sipa gorivo, a ona je pristala da ode sa njim.

Ilić tvrdi da je zatim došlo do svađe u kolima i da ga je ona nazvala “retardom” i “bolesnikom”, zbog čega se on iznervirao i tada mu se sve zacrnilo pred očima.

Dodao je da ne zna kako je uzeo nož i kako se ubistvo desilo, dok je odgovarajući na pitanje branioca rekao da nije pokušao da siluje devojku, niti da mu je to bila namera.

Ilić tvrdi da se porodica ubijene bavi crnom magijom i da je to primetio jer svaki put kada ode u crkvu, on se oseća bolje, a njima je loše.

Na današnjem suđenju svedočili su i veštaci Nada Janković psiholog i Aleksandar Milošević psihijatar, koji je rekao da je Ilić imao suženje svesti, zbog emocionalne uzbuđenosti i ljutnje, ali ne bitno.

Milošević je naglasio da je Ilić bio u lakše alkoholisanom stanju, uzimajući u obzir činjenice da se svega seća i da je tog dana upravljao vozilom, dok nisu primetili oblike zavisnosti od alkohola, zbog čega je
“mogućnost da upravlja svojim postupcima i shvati šta radi bila smanjena, ali ne bitno”, rekao je Milošević.

Veštak je naveo da su kod Ilića primetili laku mentalnu zaostalost i jedan stepen depresivnosti.

Sledeće suđenje zakazano je za 27. februar.

Više javno tužilaštvo u Beogradu Stojana Ilića tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je on 10. aprila oko 14:30 najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom ubijene maloletnice u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela, osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO