Indonežanski avion udario u planinu?

Indonežanski putnički avion udario je u planinu pri čemu su poginuli svi koji su se nalazili u njemu, rekao je neimenovani izvor iz lokalnog avioprevoznika.
To je prenela ruska agencija RIA Novosti, međutim, kako ističe „Raša tudej“, za sada nema potvrda ove informacije.
Osim toga, potraga za avionom je obustavljena zbog mraka i lošeg vremena i biće nastavljena sutra.
Indonežanska aviokompanija “Trigana” saopštila je da je avion leteo iz glavnog grada provincije Papua Džajpure ka gradu Oksibil kada je izgubio kontakt s kontrolom leta na aerodromu u Okbilu, izjavio je portparol Ministarstva saobraćaja Džulijus Barata. 
On je dodao da nema naznaka da je pilot poslao poziv za pomoć. 
Šef indonežanske Nacionalne uprave za potragu i spasavanje (BASARNAS) Bambang Soelistjo je za agenciju Rojters potvrdio da je kontakt sa avionom izgubljen. 
Na Tviter nalogu agencije BASARNAS se navodi da avion, koji je leteo na domaćoj liniji, pripada kompaniji “Trigana” i da se u njemu nalazilo 44 odrasla putnika, petoro dece i pet članova posade. 
“Nismo sigurni šta se dogodilo sa avionom, ali sarađujemo sa lokalnim vlastima. Vreme je trenutno ovde veoma loše, veoma je mračno i oblačno. Nije pogodno za potregu”, navodi portparol ministarstva transporta. za AFP. 
U okolioni Oksibila u to vreme bila je magla, duvali su jaki vetrovi i padala kiša. 
U potragu je poslat jedan avion, ali je zbog nevremena i mraka akcija obustavljena i biće nastavljena sutra ujutro. 
Veliki deo Papue prekriven je nepristupačnim džuglama i planinama. Neki avioni koji su se ranije srušili u toj provinciji nikada nisu nađeni. 
Avionska kompanija Trigana čiji avion je nestao je do sada imala 14 ozbiljnih incidenata od osnivanja 1991. godine. 
Kako se navodi, do sada je ta kompanija izgubila 10 aviona, a bila je i na crnoj listi EU na kojoj se od 2007. godine nalaze avioprevoznici kojima je zabranjen rad. 
Od svih sertifikovanih avioprevoznika iz Indonezije, samo se četiri ne nalaze na toj listi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO