iOS 9 donosi bolju bateriju i Siri koja će znati više o vama

Apple je obećao da će baterija na iOS-u 9 trajati tri sata duže i to zbog uvođenja funkcije “low power mode”. Stiže i nova Siri kao i poboljšanje Appleove mape.

Slaba tačka svakog smartphonea i dalje je baterija. Znaju to i u Appleu pa su na svojoj WWDC konferenciji u ponedeljak predstavili novu funkciju dodatu u nadolazeći iOS 9. Reč je o “low power modeu” koji bi trajanje baterije mogao da produži za tri sata.

“Naša nova funkcija produžiće vek trajanja baterije koristeći trikove za koje niste ni znali da postoje,” rekao je Appleov inženjer Kreg Federighi.

Federighi nije precizirao odnose li se ta tri dodatna sata na razgovore, surfovanje preko 4G-a ili surfovanje preko Wi-Fi-ja. Takođe, nije precizirao ni hoće li funkcija biti odmah uključena ili će za to postojati opcija u postavkama uređaja.

I Appleova Siri u iOS 9 dobiće nadogradnju pod nazivom Siri Proactive. Ona će odsad znati više o vašoj lokaciji i navikama, a koristiće vaša prethodna pretraživanja kako bi vam dala bolje tj. “pametnije” rezultate.

iOS 9 donosi novi čitač vesti po uzoru na Flipboard. Poboljšane su i Appleova Mape u kojima su dodate informacije o javnom prevozu ali još nije poznato za koje će sve gradove tu funkcionisati.

iOS 9 će od jula biti dostupan u beta verziji, a službena nadogradnja očekuje se na jesen. Novi iOS dobiće svi noviji uređaji, a od starijih “devetka” će stići na iPhone 4S, iPhone 5, Iphone 5s i iPad 2.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO