ISTORIJSKI REZULTATI U ZDRAVSTVU U NOVOM PAZARU! Angio sala do kraja aprila

Radovi na izgradnji Angio sale u Opštoj bolnici Novi Pazar su u toku i teku planiranom dinamikom. Trenutno se izvode završni građevinski radovi, a u planu je da prve kardiološke intervencije budu obavljene krajem aprila.

Angio sala u Novom Pazaru biće smeštena u prizemlju Internog odeljenja gde je bio stari rendgen I skener. Ta medicinska oprema premeštena je u novu dograđenu prostoriju, koja se privodi kraju, kada će i aparati ponovo biti funkcionalni .

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović kaže da je I pri kraju građevinsko uređenje buduće angio sale, koja će, kako se očekuje prve pacijente primiti već krajem aprila.

Angio salu vodiće stručni tim lekara, koji znanje za obavljanje kardioloških intervencija stiču na Kliničkom centru Srbije.
Podsećamo angio sala je istorijski projekat značajan za sve građane Novog Pazara, ali i za pacijente koji gravitiraju ka Opštoj bolnici Novi Pazar, jer će na brži način moći da obavljaju kardiološke intervenicije.

Angio sala je posebno značajna za primenu savremenih metoda u prvom satu nastanka simptoma infarkta, kada se pacijentu može spasiti život i sprečiti da dođe do značajnog oštećenja srca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO