Izraelska vojska nastavlja bombardovati Gazu, akcije i na Zapadnoj obali

Izraelska vojska nastavila je bombardovati nekoliko naselja i mjesta u Pojasu Gaze u petak rano ujutru dok je također izvodila operacije u nekoliko gradova na Zapadnoj obali, javlja Anadolu.

Izraelski avion bombardovao je džamiju Al-Omari u sjevernom Pojasu Gaze, što je dovelo do njenog potpunog uništenja, navedeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Gazi.

Službena novinska agencija WAFA objavila je da su izraelski zračni napadi ciljali kompleks Al-Zahra Towers u južnoj Gazi, koji je više puta bombardovan, kao i druga mjesta u blizini naselja Al-Baidar, Sheikh Ajlin i Tal Al-Hawa.

Dodaje se da je izraelska vojska artiljerijom pogodila kamp Bureij u centru Pojasa Gaze.

WAFA je navela da su izraelski ratni avioni bombardovali kuću u gradu Deir al-Balah u centru Pojasa Gaze.

U četvrtak navečer, palestinsko Ministarstvo zdravstva saopćilo je da je 3.785 ljudi ubijeno, a više od 12.000 povrijeđeno u izraelskim bombaškim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra.

Na Zapadnoj obali, “velike izraelske snage napale su gradove Ramallah i Al-Bireh s nekoliko frontova” u petak u zoru, objavila je WAFA.

Izraelska vojska od četvrtka ujutru izvodi nekoliko vojnih operacija na Zapadnoj obali, ponajprije u izbjegličkom kampu Nour al-Shams.

Izraelska operacija u kampu rezultirala je smrću 12 osoba, prema najnovijim podacima koje su objavili službenici kampa.

Time se broj ubijenih na Zapadnoj obali od 7. oktobra popeo na 80.

Anadolu

 

 

Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu
Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili na našem sajtu. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

Napomena:

Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i dezinformacija.

The post Izraelska vojska nastavlja bombardovati Gazu, akcije i na Zapadnoj obali appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Izraelska vojska nastavlja bombardovati Gazu, akcije i na Zapadnoj obali appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO