Kecmanović: Posle 3. maja sam mrtav čovek

BEOGRAD – Otac dečaka koji je izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” Vladimir Krcmanović, izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu da je posle tog 3. maja 2023. mrtav čovek i da bi reagovao da mu je neko rekao da nešto nije u redu sa njegovim sinom.

U nastavku suđenja u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar” da bi sve učinio da može da vrati vreme i da spreči tragediju.

On je još jednom izrazio saučešće porodicama ubijene dece i istakao da su njegovi bol i tuga neutešni.

Više puta je ponovio da danas iz pijeteta prema žrtvama ne želi da priča o svom sinu i kakva su porodica oni bili.

“Ja sam posle tog 3. maja mrtav čovek, a ovde sam danas pred vama samo zbog svoje ćerke koja je takođe žrtva svog brata” rekao je on.

Kecmanović nije hteo da odgovara na pitanja suda i oštećenih.

Određena je pauza nakon koje bi trebalo da bude sasušana Nada Radonjić Bulatović, razredna VII/2, odeljenja u kojem se dogodio masakr,

U nastavku suđenja treba da bude saslušane i majka dečaka koji je počinio zločin, Miljana Kecmanović, kao i tadašnja direktorka škole.

Suđenju prisustvuju članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski koji su podneli tužbu.

U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli.

Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, zatvori za javnost.

Ovom tužbom pored Miljane i Vladimira Kecmanovića obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vodi tri parnična postupka, dok je ukupno podneto ukupno pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tad teško ranjeni.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO