Komentar na Sandžakpressu poziv na ubijanje

Portal Sandzakpress.net, blizak stranci Muamera Zukorlića objavio je tekst pod naslovom  ’’Nova hajka botova na Arap džamiju” ispod kojeg je usledio komentar koji javno poziva na ubistvo .

U komentaru koji potpisuje ’’Bošnjak’’ između ostalog stoji: ’’Lov je otvoren na bošnjačke izdajnike , nemilosrdno ih ubijati (mi sebi to pravo dajemo), na svim meridijanama od Pazara do Australije izdajnike Bošnjaka Sandžaka likvidirati nemilosrdno.”

U nastavku komentara, koji je u međuvremenu izbrisan sa sajta Sandžakpress.net, između ostalog je pisalo ’’Mi se spremamo , da vam se krvi napijemo izdajnici, samo je pitanje vrijemena; Bog, Allah, režimi, vas ne mogu spasiti od izdaje, naše muke koju ste nam sa vašom izdajom nanijeli u zadnjih 30 godina, POKLAT ĆEMO VAS SVE DO JEDNOG ZAPAMTITE”

Uredništvo portala Sandzačke.rs i Sandzakdanas.rs pozvalo je državne organe da u hitnom roku reaguju, otkriju identitet osobe koja je ostavila ovaj javni poziv na ubistvo na sajtu sandzakpress.net i da ga privedu pravdi i kazne.

Također, pozvali su da se ispita da li postoji veza uredništva tog portala sa licem koje je uputilo poziv na ubistvo i da se pomenuti medij također sankcioniše zbog dozvoljavanja širenja takvih sadržaja koji su direktna najava ubistva i likvidacija.

U pomenutom tekstu targetirane su osobe čije su fotografije i objavljene. Reč je o uredniku portala Sandzacke.rs Nedžadu Smailagiću, zatim uglednom novopazarskom arhitekti Tariku Brunčeviću i uredniku portala Sandzakdanas.rs Suadu Zoraniću.

Oni se bez ijednog dokaza dovode u vezu da koordinirano rade na hajci na Arap džamiju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO