Lekić na čelu Skupštine, Šarenkapić zamenica predsednika

Član Sandžačke demokratske partije (SDP) Samir Lekić kandidat je za predsednika Skupštine Novog Pazara, a njegova stranačka koleginica Alma Šarenkapić za zamenicu predsednika, saznaje radio Sto plus.

O njihovoj kandidaturi glasaće se na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta zakazanoj za ponedeljak, 5. februar, nakon potvrđivanja mandata novoizabranim odbornicima.

Lekić je rođen 1988. godine u Novom Pazaru, pravo je završio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde je i stekao diplomu master pravnika.

Prvi angažman imao je u Kulturnom centru Novi Pazar, da bi potom od 2014. do 2016. godione radio kao pravni savetnik u Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka (SEDA).

Od 2016. godine je u Kabinetu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, a od 2019. je njegov šef.

Član je Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
I Alma Šarenkapić je pravnica, zaposlena je u Domu zdravlja.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice lokalnog parlamenta biće i izbor sekretara i zamenika sekretara Skupštine.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, kandidat za sekretara je Ahmedin Binjoš, a njegovog zamenika Dimitrije Veselinović. Njih dvojica su te funkcije obavljali i u prethodnom mandatu.

Većinu u Skupštini Novog Pazara činiće 19 odbornika Sandžačke demokratske partije i pet koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke, dok će u opoziciji biti 12 odbornika Stranke pravde i pomirenja, 10 Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i jedan Građanskog pokreta Sandžaka.

Radio Sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO