Ljajić: Atletski stadion je poklon za Amelu, Asmira, Teodoru i sve atletičare

Novi Pazar – Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovali su danas svečanom početku radova na izgradnji Atletskog stadiona u novopazarskom naselju Hadžet.


Pred velikim brojem građana Ljajić je kazao da je ovaj stadion poklon svim atletičarima koji bilježe odlične rezultate, a koji su do sada trenirali u neadekvatnim uslovima i da se radi o najznačajnijim sportskim objektima koji se radi u zemlji.
“Neko ko je trenirao po livadama oko Novog Pazara, u neadekvatnim uslovima i prostorima a osvajao je sva međunarodna priznanja i medalje, zaslužio je jedan ovakav objekat i mi im sada taj objekat poklanjamo. Ovo je zapravo nešto, što je grad bio dužan da im izgradi i ustupi, a mi sada to i činimo” rekao je potpredsednik Vlade i dodao da je ovaj stadion poklon za “Amelu, Asmira, Teodoru, Lidiju, Elzana i sve one koji su proslavili Novi Pazar”.
On je kazao da je finansijska konkstrukcija zatvorena i da je ostala borba sa “rokovima” i vremenskim prilikama i neprilikama. Ljajić je kazao da su se vlasti obavezale “da će se do kraja godine na ovom stadionu igrati prvo takmičenje”.
Potpredsednik Vlade je podsetio da stadiona nebi bilo da nije bilo razumevanja Vlade Srbije i zahvalio se Premijeru Vučiću, ministru Vanji Udovičiću koji je kako je rekao prihvatio projekat za pet minuta.
“Nadam se da ćemo prisustvovati jednom velićanstvenom skupu kada budemo i zvanično otvarali ovaj stadion”
Ljajić je izrazio očekivanje da će “atletičari znati da cene, vrednuju i valorizuju i da jedino što se od njih očekuje jeste, da osvajaju rekorde i donose medalje u Novi Pazar”. zaključio je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO