Ljajić: Beograd jedino mesto za rešavanje problema sandžačkih Bošnjaka

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je danas agenciji Beta da je Beograd jedina adresa za rešavanje problema Bošnjaka Sandžaka, ali da oni treba da nastave da održavaju kulturne i duhovne veze sa Bosnom i Hercegovinom, što im Ustav i zakoni Srbije omogućavaju.
“To rešavanje njihovih problema treba vršiti preko legitimno izabranih predstavnika bošnjačkog naroda, u demokratskoj proceduri i kroz institucije sistema ove zemlje. To je princip koji treba da važi ovde i na svakom drugom mestu”, kazao je Ljajić.

On je naglasio i da je Sandžaku potrebna pomoć u razvoju infrastrukture, ekonomskom oporavku, zapošljavanju i novim investicijama.

“Mi ćemo u tim oblastima tražiti pomoć i na istoku i na zapadu i ko god može da pomogne je dobrodošao. Ali, kada je u pitanju formulisanje političkih zahteva i potreba, predstavnici naroda u Sandžaku su jedini merodavni da o tome odlučuju i artikulišu njihove interese, jer su za to dobili mandat od gradjana na izborima”, rekao je on.

Ljajić je dodao i da je zahvaljujući Vladi Srbije, bez obzira na nasleđene i nagomilane probleme, postignut veliki napredak u poslednjih nekoliko godina na polju infrastrukture u Sandžaku.

“To je jedan proces koji se nastavlja i verujem da ćemo uspeti da ekonomsku situaciju i infrastrukturu u Sandžaku značajno popravimo”, zaključio je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO